Mi smo sindikat

Društveni status čovjeka danas između ostalog zavisi i od državljanstva. Pristup tržištu rada, zaštita radničkih prava, kvalitet stanovanja, obrazovanje, prava na  socijalna davanja, sve to  i jos mnoge druge stvari zavise s jedne strane od financijskih mogućnosti tvoje porodice, a sa druge strane od vrste tvoje boravišne dozvole. Ausländerbeschäftigungsgesetz i Fremdenrecht imaju za cilj da ljude, kojima su plate i subvencije životno neophodne, podijele u konkurirajuće grupice kako bi nas u cjelini oslabili. Na taj način postižu snižavanje plata, podrivaju prava radnika i lakše dolaze do profita, a ustvari sve  na naš račun.

Mi, FAS, smo sindikat sa izvornim demokratskim vrijednostima i kod nas ne postoje podjele na viši i niži sloj. Sjedinjuje nas to što su nam plate direktno ili indirektno neophodne za život, a što se ipak ravnopravno i solidarno zalažemo za naše zajedničke interese. U toj namjeri nam također i ti možes pomoći. Informiši se i svrati na neki od naših skupova i akcija.

Mi smo sindikat!

Ako radiš u socijalnom ili zdravstvenom sektoru, bez obzira koji posao tamo obavljaš, kod LISA-e si na pravom mjestu. Pridruži nam se i obraduj nas svojim angažmanom.

Neka nam ne odlučuju drugi, organizujmo se sami!

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

w

Verbinde mit %s