НИЕ СМЕ ПРОФСЪЮЗ

Федерация на работническия синдикат.

В днешно време общественото положение на хората  зависи и от тяхното гражданство. Изборът на работно място, предпазването от уволнение, качеството на живот, образованието, правота на социални подкрепи и още много неща зависят от това, колко пари твоето семейство е могло, да вложи в теб и какъв вид виза държавата ти е отпуснала Ausländerbeschäftigungsgesetz (законът за работа на  чужденците) и Fremdenrecht (права на чужденците) служат за това, нас да ни разделят на зависими от заплата и помощите,  и да ни използват един срещу друг. По този начин заплатите и правата на работещите могат, да бъдат подкупавани. Така е по-лесно, да се правят печалби за наша сметка.

Ние от FAS сме един  базисно-демократичен профсъюз без горе и долу. Нас ни обединява една директна и недиректна зависимост на заплащане. Ние искаме равноправно и солидарно, да подкрепяме нашите общи интереси. В тази дейност ти също можеш, да ни подкрепиш. Информирай се и ела на нашите срещи и акции. Ние сме профсъюз.

Ти работиш в социалната област или в здравеопазването? Без значение каква дейност извършваш, ти си при LISA на точното място. Ние се радваме за твоята ангажираност.

Край на зависимостта от  другите, начало на личната организираност.

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden / Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden / Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden / Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden / Ändern )

Verbinde mit %s